Verwachtingen - weerbericht

17°

17°

3-4 Bft

17°

12°

13°

Samengevat weerbericht

Deze namiddag zwaarbewolkt met wat lichte regen of motregen. Geleidelijk droger vanaf de kust. Maxima tussen 11 en 17 graden.

Vanavond en vannacht overwegend droog bij minima tussen 10 en 15 graden.

Morgen en ook donderdag veel bewolking met eventueel wat motregen in het noorden. Verder naar het zuiden droog en meer opklaringen. Maxima tot 18 graden.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Deze namiddag verwachten we grijs weer met vooral in het oosten nog wat lichte regen. In de rest van het land kan aanvankelijk nog wat motregen vallen. Vanaf de kust wordt het geleidelijk droger, maar het blijft zwaarbewolkt. De maxima stijgen tot 11 à 13 graden in de Ardennen en tot 16 à 17 graden in Laag- en Midden-België. De zuidwestenwind waait matig in het binnenland en matig tot vrij krachtig aan zee, met mogelijk rukwinden tot 40 km/u.

Vanavond kan in de Ardennen lokaal nog wat lichte regen vallen, maar op de meeste andere plaatsen blijft het droog. In de loop van de nacht zullen enkele opklaringen voorkomen, vooral in het noordwesten van het land. De lage bewolking kan in het zuiden lokaal de zichtbaarheid verminderen. De minima liggen tussen 10 en 15 graden bij een zwakke tot matige en aan zee soms vrij krachtige zuidwestenwind.

Algemene luchtgesteldheid

Een warm front, gekoppeld aan een omvangrijke depressie ten noordwesten van Schotland, bevindt zich deze namiddag nog in het oosten van het land alvorens verder richting Duitsland te trekken. Aan de achterzijde van deze storing bevinden we ons in vochtige, maar relatief zachte lucht.

Woensdag sleept een koufront dat verbonden is aan dezelfde depressie over het zuiden van Nederland.


update van vandaag 12:01