Verwachtingen - weerbericht

4-5 Bft

Samengevat weerbericht

Vanmiddag is het fris en winderig met soms opklaringen maar ook een aantal buien, in de Ardennen soms sneeuwbuien. Er staat een stevige westenwind met rukwinden die kunnen oplopen tot 60 of 70 km/h.

Ook morgen is het eerst nog wisselvallig met, vooral in het zuiden nog stevige buien met smeltende sneeuw en sneeuw. 's Avonds is het tijdelijk droog met later in de nacht valt er veel regen en tijdelijk ook sneeuw. Tegen de ochtend gaat het hard waaien met rukwinden tussen 80 en 100 km/h, in het westen mogelijk iets meer.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Ook vanmiddag blijft het wisselvallig en vrij winderig met dikwijls veel bewolking, vergezeld van buien. In de Ardennen worden dat buien van smeltende sneeuw of sneeuw. Soms is ook een donderslag mogelijk. Het wordt koeler met vanmiddag nog temperaturen tussen 2 en 4 graden in de Ardennen en rond 5 of 6 graden in het centrum en het westen van het land. De wind neemt iets in kracht af en waait matig tot vrij krachtig en aan zee eerst nog krachtig, uit het westen. Vooral tijdens de buien zijn zijn stevige rukwinden mogelijk rond 60 of 70 km/h.

Vanavond en vannacht verwachten we tijdelijk minder buien en meer opklaringen in het westen en noorden van het land. In het zuiden blijven nog vrij veel en soms hevige buien mogelijk met onweer en naast regen ook smeltende sneeuw of sneeuw. In de Ardennen kan een sneeuwdek van 10 cm of meer gevormd worden. De minima liggen tussen 0 en -2 graden in de Ardennen en tussen 0 en +4 graden elders. De wind is matig tot vrij krachtig in het binnenland en krachtig aan de kust, uit westzuidwest tot west. Vooral in het zuiden verwachten we nog rukwinden tot 60 of 70 km/h.

Algemene luchtgesteldheid

Een diepe en complexe depressie ter hoogte van IJsland stuwt vandaag en morgen koele en zeer onstabiele lucht van polaire oorsprong naar onze streken.
Morgen woensdag diept zich op de Oceaan een tweede stormdepressie uit. Die verplaatst zich in de loop van de nacht snel over de Britse Eilanden naar de Noordzee.


update van vandaag 12:01