Verwachtingen - weerbericht

18°

17°

3-4 Bft

17°

13°

14°

Samengevat weerbericht

Vannacht is het betrokken met soms lichte regen of motregen. Tegen de ochtend volgt meer aanhoudende lichte regen in het westen. De minima liggen tussen 7 en 14 graden.

Morgen trekt een zwakke regenzone van west naar oost over het land. Na de middag wordt het droger, maar het blijft zwaarbewolkt. Maxima rond 18 graden.

Woensdag en donderdag wordt het wisselend bewolkt, maar overwegend droog bij temperaturen tot 17 à 18 graden.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen dinsdag

Vannacht is het betrokken met soms motregen of lichte regen. Op het einde van de nacht begint het in het westen meer aanhoudend licht te regenen.
De minima liggen tussen 7 en 11 graden ten zuiden van Samber en Maas en tussen 12 en 14 graden elders.
De wind waait matig uit het zuidzuidwesten.

Dinsdag trekt een zwakke regenzone van west naar oost over het land. Na de middag wordt het vanaf de kust opnieuw droger, maar het blijft zwaarbewolkt. Maxima van 12 tot 18 graden bij een matige tot aan zee soms vrij krachtige wind uit zuidzuidwest, ruimend naar zuidwest.Tijdens de nacht van dinsdag op woensdag blijft het droog met vanaf de kust ook opklaringen. Er blijft echter wel veel hoge bewolking aanwezig. In het zuidoosten worden op het einde van de nacht lage wolken gevormd. De minima liggen tussen 10 en 14 graden. De wind waait meestal matig uit het zuidwesten.

Algemene luchtgesteldheid

Tussen een hogedrukgebied boven het zuidwesten van Europa en een uitgestrekte depressie met kern ten zuidwesten van IJsland, stroomt gestoorde maritieme lucht naar ons land. Vannacht sleept eerst nog een zwakke storing over ons land. In het tweede deel van de nacht bereikt een ietwat actiever exemplaar het westen van België.


update van maandag 22:01