Verwachtingen - weerbericht

22°

28°

3-2 Bft

29°

23°

26°

Samengevat weerbericht

Deze namiddag meestal zonnig. Ten zuiden van Samber en Maas meer bewolking en ook kans op een bui of een onweer. Maxima rond 28 of 29 graden.

Vannacht nagenoeg helder en droog. Minima tussen 12 en 17 graden.

Zondag en maandag wisselen zon en wolkenvelden elkaar af. Maxima tot 29 graden.

Vanaf dinsdag wordt het zonnig en zeer warm, met temperaturen tot boven 30 graden.

Weersverwachting voor vandaag en volgende nacht

Deze namiddag wordt het op de meeste plaatsen licht bewolkt of helder. Ten zuiden van Samber en Maas zijn de wolken talrijker en kunnen enkele (onweerachtige) buien vallen. Elders is de buienkans zeer beperkt. De maxima liggen tussen 22 graden aan zee en in de Hoge Venen en 28 of 29 graden in de Kempen. De wind waait matig uit noord tot noordwest.

Vanavond worden de opklaringen steeds breder en evolueren we naar een heldere en droge nacht. In het oosten van het land kunnen aanvankelijk nog wat meer wolkenvelden voorkomen, maar ook daar wordt het later licht bewolkt tot helder. De minima variëren van 12 tot 17 graden bij een overwegend zwakke, noordwestelijke wind.

Algemene luchtgesteldheid

De relatief vochtige, maar warme luchtmassa boven ons land zorgt in combinatie met koude bovenluchten tijdelijk voor onstabiliteit in de atmosfeer. Een uitloper van het Azorenhoog installeert zich geleidelijk boven de Britse Eilanden en onderdrukt de neerslagkansen.


update van vandaag 12:01