Verwachtingen - weerbericht

[NULL OBJECT] [NULL OBJECT] [NULL OBJECT] [NULL OBJECT] [NULL OBJECT]

Samengevat weerbericht

Vanavond en vannacht licht tot wisselend bewolkt en overal lichte nachtvorst.

Morgen vrij zonnig en koud. Maxima tussen -2 en +3 graden bij een schrale oostenwind.

Vrijdag droog met brede opklaringen en lokale lage wolken. Koud bij maxima van -2 tot +2 graden. Zaterdag droog met stilaan meer wolken en maxima tot +3 graden. Zaterdagnacht vooral in Hoog-België gevaar voor aanvriezende regen. Zondag enkele buien en zachter met maxima van 4 tot 10 graden.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen donderdag

Vanavond en vannacht blijft het droog met een afwisseling van brede opklaringen en, vooral in het noordoosten en oosten, soms veel lage wolkenvelden. Plaatselijk kan ook een mistbank voorkomen, vooral in de Ardense valleien. De minima liggen tussen -4 graden in de Ardennen en +1 graden aan zee. De wind waait matig uit oostelijke richting.


Donderdag is het droog, vrij koud en licht- tot gedeeltelijk bewolkt. 's Ochtends vriest het overal. De maxima schommelen tussen -2 graden in de Ardennen en +3 graden aan zee. Er waait een matige en schrale wind uit het oosten.


Donderdagavond en -nacht is het droog en overwegend lichtbewolkt. Het wordt koud, met minima tussen -8 graden in de Ardennen en -2 graden aan zee. De wind is zwak tot matig uit oost tot noordoost.

Algemene luchtgesteldheid

Een hogedrukgebied boven Scandinavië zorgt voor aanvoer van stabiele en geleidelijk koudere en ook drogere landlucht.


update van vandaag 17:01