Verwachtingen - weerbericht

13°

1-3 Bft

13°

10°

12°

Samengevat weerbericht

Vannacht rustig en droog weer, met brede opklaringen. Minima tussen -3 en +3 graden. In het binnenland algemene grondvorst.

Morgen toenemende bewolking, met vooral in het noordwesten kans op een lokale bui. Maxima tussen 8 en 13 graden.

Maandag wisselvallig en iets frisser.

Dinsdag en woensdag worden grijs en regenachtig.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen zondag

Vannacht blijft het rustig en droog, met breder wordende opklaringen. Plaatselijk kan nevel of een mistbank gevormd worden. De minima liggen tussen -3 graden in de Ardense valleien, 0 of +1 graad in het centrum en +3 graden aan zee. In het binnenland verwachten we bijgevolg grondvorst.Morgen, is het eerst vrij zonnig, later neemt de bewolking geleidelijk toe, maar blijft het op de meeste plaatsen droog. In het noordwesten van het land kan in de loop van de namiddag wat lichte regen vallen. De maxima schommelen tussen 8 graden in de Ardennen en 13 graden in Laag- en Midden-België. De wind waait eerst zwak en veranderlijk en wordt nadien zwak tot matig uit noord.Tijdens de nacht van zondag op maandag wordt het zwaarbewolkt en verspreidt de lichte regen zich vanuit het noordwesten verder over het land. Ten zuiden van Samber en Maas wordt de regen intenser. Ondertussen wordt het vanaf het westen droger met opklaringen maar een bui is niet uitgesloten. Minima tussen 1 en 5 graden, bij een zwakke wind die krimpt van noord naar noordwest.

Algemene luchtgesteldheid

Vannacht wordt ons weer bepaald door relatief droger lucht uit het oosten tot het noordoosten. Deze verplaatst zich tussen een hogedrukgebied over het zuidoosten van Europa en een depressie over de Golf van Biskaje.

Morgen zorgt een uitloper van het Azorenhoog voor een noord tot noordoostelijke stroming, met iets vochtigere lucht van over de Noordzee. Tegen het einde van de dag wordt hierin een zwakke storing aangevoerd.


update van zaterdag 22:01