Verwachtingen - weerbericht

4-5 Bft

Weersverwachting voor morgen woensdag

Ook morgen woensdag blijft het, vooral in het eerste deel van de dag nog zeer onstabiel met soms intense buien. In de Ardennen zijn dit sneeuwbuien, elders zijn dit buien van regen of smeltende sneeuw, soms ook sneeuw. Tijdelijk kan ook in Laag- en Midden-België een laagje sneeuw gevormd worden. In de namiddag neemt de intensiteit en het aantal van de buien af. De maxima liggen tussen 0 en 3 graden in de Ardennen, tussen 4 en 7 graden elders. Matige tot vrij krachtige en aan zee eerst nog krachtige westenwind. Windstoten van 60 of 70 km/h, aan zee eerst tot 80 km/h.


Woensdagnacht wordt het eerst droog met tijdelijk ook brede opklaringen en ook minder wind. Die waait meestal matig en krimpt al naar het zuidwesten. De temperaturen kunnen dalen naar waarden tussen 0 en -3 graden in het zuidoosten van het land, naar +1 tot +4 in het noordwesten.
Daarna neemt de bewolking snel toe vanuit het westen. Rond middernacht bereikt een regenzone de kust om dan zeer snel van west naar oost over het land te trekken. In het oosten van het land valt daarbij sneeuw en smeltende sneeuw. Ook de wind neemt zeer fel in kracht toe en wordt vrij krachtig tot krachtig en aan zee krachtig tot zeer krachtig uit het zuidwesten. Voorlopig verwachten we rukwinden tussen 80 en 100 km/h, aan zee en het westen mogelijk iets meer.